HTML

Blogger-e vagy?

Blogger-e. vagy?

Friss topikok

2009.12.27. 22:01 Médiafika

TOP 10 - 2009 - HUN UG HIPHOP

SZEEEEVASZTOK GECIK!!!

év vége van, ilyenkor mindenki listázik, értékel, igy teszek én is, köszönhetően zolikának (www.vasszoli.blog.hu) aki összeszedte a (szerinte) legjobb 10 magyar underground rapszámot.

én ilyen istát nem tudnék állitani, mert 10 hely kevés, ezért csak az idei termést veszem figyelembe.

na, kezdjünk neki!

10. barbárfivérek -  pofont kapsz az élettől közr. bankos, kool kasko

a barbárfivérek hozta össze idén szerintem az egyik legjobb lemezt, zúzós alapok (igen, igen, sampler, de ennek ellenére kurvajó) komolyabb témák, forró cucc lett. nagy igazság a hihetetlen flow-al rendelkező nagy öregtől, bankostól, tán tibbah része a leggyengébb a számban. nagyon ott van!

09 fluor filigran - striphop

fluor shake cimű lemeze a nyáron jelent meg, rajta 1-2 olyan nótával, ami nem is igazán hiphop. ennek ellenére óriási lett ez a szám, a myspace-n, illetve myvipen lévő tiniribik oltása, house fless dolbeats bittel (innen is pacsi nektek, dolbi, aztán legyen meg az a lemez! :) ) na mutasd a csöcsöd!

08 furakor - celebret

a furakor (akr+fura) bemutatkozó lemeze igencsak erősre sikerült, de szerintem ez a szám magasan kiemelkedik a többi közül. óriási (illegalvoice) bitre olyan celeb oltás, hogy hihetetlen. pedig mostanában sokan elővették a témát, de megoldották úgy, hogy ne legyen unalmas, nagyon frappáns kis oltáshalmaz, 99%-a pedig igaz is!

07 funktasztikus - 9 tech 9 meg egy mack 10

funk maga az energia. olyan szám volt ez nekem, amit nem lehet egyszer meghallgatni. mégegyszer, és mégegyszer, és mégegyszer. muszáj. kell. ötös.

06 pko - másnaposok (feat tirpa)

amekkorát a scarcity robbant idén, arra nem nagyon van szó. a novemberben napvilágott látott szövetség névre keresztelt korong messze legerősebb dala szerintem. remek téma, hangulatos zene, tirpa nálam most no1, pko flow-ja pedig szétszed. pörgött is másnapokon!:)

05 siska feenocchi - húszonkilenc

már maga a bit is hátborzongató, a siska rap pedig még mindig zseniális. 4 perc telep. a szintén novemberben kijövő ep legjobb száma, max hangerőn meg pláne:) bár nemsokkal maradt le a "létminimum alatt" sem.

04 fluor filigran - mr.hilti (feat eckü)

a lista legfrissebb száma. verz alap, ez már rossz nem lehet, partyfless, eckü rekedtes hangja még mindig az egyik legjobb, fluor pedig még mindig fejlődik szövegi szinten. partyba kötelező!

03 killakikitt - gengszter pörgés (feat pko)

a "ne szarakodj" cimű lemezt csak ajánlani tudom mindenkinek, ilyen odamondogatós, brutál lemezt rég hallottam magyaroktól. sőt. a gengszter pörgés hangulata fantasztikus, aza beat, tirpa része megint a legnagyobb, pko szövege talán nem a legjobban passzol a szám addigi hangulatához. ennek ellenére leköpném magam, ha ezt nem raknám legalább dobogóra.

02 bobakrome - M.H.J.

a stiluspakk válogatáslemezen bújt meg az év ezüstérmes dala. bobakrome-t ugye minden valamire való magyar rap kedvelőnek ismernie kell, wacuumairs alapitó, a szócsavarós repp nagyöregje. nagy laza track, bólogatni kell rá! és jövőre meg bobabácsi új lemezére kell bólogatni!

01 killakikitt - éreztem én

mikor ezt a számot meghallgattam, éreztem én, hogy ennél jobb nem lesz 2009-ben. igazam is lett:) szavakat, jelzőket nem nagyon tudok mondani. brutális, eszméletlen! aki csipi az ilyen "durva" reppet, az valószinűleg egyetért velem. minden egyben van, zene, szöveg, előadásmód, flow. zseniális!

számok, lemezek, és bitek terén is erős év volt 2009 a magyar ug rap-ben. holnap a top 10 lemezzel jelentkezem!

na helószia.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://bloggerevagy.blog.hu/api/trackback/id/tr561627144

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása